Kahve Çekirdeğini Dolduran İlginç Bilgiler
Kahve birçok kişi için bir içecekten fazlasıdır; bazen bir sohbet bahanesi, bazen bir uyandırma servisi ve bazen de eşsiz bir tat bir koku... Sadece bir fincanda bile insanlara dünyayı kurtarabilme gücünü veren kahve hakkında pratik bilgilerle tanışmaya hazır mısınız?

-Kahve çekirdeği aslında kırmızı bir meyvenin içerisinde bulunan bitki tohumundan elde edilir.

-Kafein tadı olmayan bir maddedir, kahveye acılık katar.

-Kusursuz bir kahve deneyimi yaşamak için ideal kahve espressodur. Espressoda lezzet fazla, içeriğindeki kafein oranı düşüktür.

-İdeal bir cappuccino için tam yağlı sütleri tercih edin ve sütü 65 decereden fazla pişirmeyin. Aksi halde fazla pişmiş süt cappuccinonuza yanık bir tat katabilir.

-İtalya’daki moka ve Amerika’daki mocha kahveleri aynı kahve değildir. Mochada çikolata şurubu gibi aromalar kullanılır.

-Dünyada birçok kahve türü olsa da en çok bilinenleri “arabica” ve “robusta”dır.

-Brezilya ve Kolombiya kahve üretiminde zirvede yer alırken, Guatemala, Kenya ve Etiyopya’da hemen arkalarından geliyor.

-Dünyada en yüksek kahve tüketimi %16 oranıyla Amerika’ya aittir. Tabii burada nüfusun etkisi de önemli bir kriter.

-Oksijen, kavrulmuş kahvenin düşmanıdır çünkü kavrulmuş kahve havayla temasından 8 saat sonra aromalarını kaybeder.

-Kahve, fiziksel ve zihinsel performansı arttırmasının yanı sıra karaciğer kanseri, astım, alzheimer, diyabet ve panrkinson gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

-Doğru miktarlarda kahve tüketimi bilinenin aksine uykusuzluk ve kalp problemlerine yol açmaz.

Kahve molası bitti!

Kaynak: http://www.illy.com/
 

Oturum Aç

E-Posta Adresiniz *

Şifreniz *

Şifremi unuttum